Въвеждането на минимални цени в хотелите ще ограничи конкуренцията, се

...
 Въвеждането на минимални цени в хотелите ще ограничи конкуренцията, се
Коментари Харесай

КЗК отряза идеята за минимални цени в хотелите

 Въвеждането на минимални цени в хотелите ще ограничи конкуренцията, се показва в мнение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) във връзка предлагането на министерство на туризма.
Според комисията минималните цени не могат да бъдат гаранция нито за качество, нито за съблюдаване на условията за съответната категория хотели, нито, че хотелиерите биха вложили тази спомагателна облага в повишение на качеството на предлаганите услуги. КДК напомнят, че цените зависят от доста други фактори, с изключение на категорията, заради което е на практика невероятно да бъде избрана една минимална цена за категория, която да е съответна за всички случаи. Най-добрият метод за установяване на цените е това да става вследствие на естествените пазарни механизми, които отразяват пресечната точка сред търсенето и предлагането. Освен това, е доста евентуално определянето на минимални цени да докара до отлив на туристи и надлежно да реализира тъкмо противоположния на търсения резултат, а точно намаление на приходите на хотелите.

Предоставените от МТ данни за заетостта на хотелите демонстрират непрекъснато и доста незапълване на потенциала на местата на настаняване и са индикация за съществуване на свръхпредлагане. Целта на конкуренцията е да се подтиква успеваемостта посредством предложение на по-качествени услуги на по-ниски цени за привличане на повече клиенти.

Високо качество на предлаганите услуги по настаняване може да бъде обезпечено посредством надзор във връзка с спазването на условията за съответната категория. Важно значение за противопоставяне на така наречен „ сив бранш “ се чака да има бъдещата Единна система за туристическа информация (ЕСТИ), даваща опция за продан на данни в действително време по предпазени канали сред МТ, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи, общините и хотелските рецепции.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР